Wolfgang

Hoe kan technologie meerwaarde creëren in theaterzalen? Wolfgang toont alvast hoe.

Wolfgang is een app waarmee concertbezoekers tijdens een uitvoering live toelichting bij het concert krijgen via hun eigen smartphone. Het verrijkt de muziekervaring voor elke individuele toeschouwer, op maat van zijn cultuur- en weethonger. Wolfgang streeft een ambitieus doel na: klassieke muziek toegankelijker maken door context en een verhaal te bieden.

Johan Idema, bedenker van de app, heeft het idee overgehouden van toen hij jong was. “Een oom nam me mee naar klassieke concerten. Hij vertelde enthousiast wat er gebeurde in de muziek, op het moment dat het werd uitgevoerd. Als een soort souffleur. Ik wilde souffleren met moderne technologie.” Daarom vertelt de app geen droge encyclopedische kost, maar een meeslepend verhaal.

Die vraag moeten we ons blijven stellen. Onze levens zijn veranderd: we hebben smartphones, gaan anders om met tijd en hebben andere ideeën over comfort, kunst en vermaak. Die ideeën zouden moeten terugkomen in de manier waarop muziek ons wordt gepresenteerd.

Een gedachte over “Wolfgang

  1. […] Wolfgang App die je vertelt waarover de muziek die je live hoort gaat. Enkel in tekst en zwart-wit, om je buurman niet af te leiden Lees meer > […]

    Like

Plaats een reactie